Neden Çelik Konstrüksiyon ?
Çelik, taşıyıcı sistem malzemesi olarak betonarme ve ahşaba göre üstün özelliklere sahip bir malzemedir. Çelik taşıyıcı sistemlerle inşa edilen yapılar uzun kullanım ömrü , yeni kat çıkılması, belirli bölümlerin kaldırılması veya tüm yapının sökülerek başka bir yere taşınması ve tekrar monte edilmesi gibi değişen ihtiyaçlara doğru tasarlanmak şartı ile kolaylıkla uyum sağlayabilir. Hasar gören ve eskiyen parçaların onarımı, yenilenmesi veya güçlendirilmesi ile de çeliğin tüm işlev ve sağlamlığına yeniden kavuşması sağlanabilir.

Çelik Konstrüksiyon
Depreme karşı güvenlidir. Türkiye’nin %92’sinin deprem bölgeleri içerisinde olduğu, nüfusunun %95’inin deprem tehlikesi altında yaşadığı ve ayrıca büyük sanayi merkezlerinin %98’i deprem bölgesinde bulunduğu bilinmektedir. Tüm bu veriler doğrultusunda, Türkiye’de depreme dayanıklı yapı tasarımının öneminin ve gerekliliğinin büyüklüğünün tartışılmaz olduğu bir gerçektir deprem etkilerine karşı koyabilecek ölçüde mukavemet, rijitlik ve süneklik özellikleri olan bir yapı üretmektir, bu özelliklere sahip bir yapı, depremde istenilen davranışı gösterebilir.
Mimari olarak düzgün tasarlanmış bir yapı, deprem etkilerine karşı kendi doğal biçimi ile birlikte daha rahat karşı koyabilir, hesapları daha kolay yapılabilir. Yapı ağırlığının azalması ile yapıya gelen deprem kuvveti de azalacaktır. Çelik yapılarda yapı ağırlığı , betonarme yapılara göre yaklaşık %50 daha az olduğundan yapıya etkiyen deprem kuvveti aynı oranda azalacaktır. Çelik sünek bir malzemedir. Betonarmeye göre 18 kat daha sünektir. Süneklik , elastik davranışın üzerindeki şekil değiştirmelerde enerji utma yeteneği sağlandığından bu özellik dinemik yükler altında önem kazanmaktadır


Güvenilirlik
Çelik kaliteli, uzman işçilik ve özel donanımlı fabrika ya da atölye ön üretimi gerektirir. Gözlemi kolaydır ve bu özellikleri oluşacak hata payını en aza indirir. Çelik üretimi tüm dünyada uluslararası standartlarla belirlenmiş özelliklerde modern otomasyonlu teknolojik makinelerle çok sıkı kalite testleri altında yapılır. Yapımcı ya da kullanıcı, malzemenin fiziksel özellikleri ile oynayamaz.
Düşük Maliyet
Genel olarak çelik yapıların birim maliyetinin, diğer yapı sistemlerine oranla daha yüksek olduğu düşünülmektedir. Oysa çelik Yapısı gereği yüksek dayanıklılık sağlayan hafif malzeme olduğu için daha az malzeme ve nakliye maliyeti söz konusudur. Hafif olduğu için, kötü zeminlerde bile uygulanabilir, temel maliyeti daha düşüktür.
Teknik Avantajlar
Betonarmeye göre çok daha büyük açıklıklar, çok daha küçük ve bol alternatifli kesitlerle kolaylıkla geçilebilmektedir.
Betonun taşınması ve dökülmesi aşamalarında oluşabilecek ve mukavemet kaybına neden olan riskler çelik sistemlerde yoktur.
Hızlı Montaj
Her türlü hava koşulunda uygulanabilir olması ve işçiliğin çok daha kısa sürede tamamlanabilmesi özellikleri ile inşaat süresi diğer yapı malzemeleri ile yapılan inşaatlara göre çok daha kısadır, dolayısıyla yapı daha erken işletmeye açılır,
Estetik Avantajlar
Değişik çözüm olanakları ve daha küçük kesitler ile tasarıma olanak sağlaması, diğer yapı malzemelerinden daha farklı ve geniş tasarım ayrıcalığı sunar.
Çevresel Avantajlar
Çelik dayanıklı ve tekrar kullanılabilen bir malzemedir. Kullanım amacını kaybeden bir bina taşıyıcı sisteminin sökülmesiyle çıkan malzeme geri kazanılmaktadır ve başka bir yapıda kullanılabilir. Dolayısıyla geçici olarak yapılacak bir yapı için rahatlıkla çelik konstrüksiyon düşünülebilir.